— PRESTAVLJENO DO NADALJNJEGA — Zaključna načrtovalska konferenca za izvedbo praktične vaje #SIQUAKE2020 (Full Scale Exercise – FSX)

Konferenca je do nadaljnjega prestavljena.

Pred praktično vajo #SIQUAKE2020 bo med 18. in 19. marcem 2020 v Ljubljani organizirana zaključna načrtovalska konferenca #SIQUAKE2020 za predstavnike štabov civilne zaščite na državni, regijski in lokalni ravni, predstavnike gasilskih enot, enote za iskanje in reševanje iz ruševin (USAR), kinologov, tabornikov, skavtov, Rdečega križa Slovenije, Policije in Slovenske vojske ter tujih enot in predstavnika Evropske komisije, ki bodo sodelovale na praktični vaji FSX.

Na dogodku bo med organizatorji in drugimi sodelujočimi v vaji usklajen natančen potek praktične vaje #SIQUAKE2020, ki bo potekala med 25. in 29. majem 2020, od organizacijske strukture vodstva vaje, pričakovane vloge nacionalnih in mednarodnih deležnikov, scenarija, lokacij, podpore države gostiteljice, do programa za opazovalce in goste. Sodelujoči v vaji bodo predstavili svoje zmogljivosti, s katerimi se bodo vaje udeležili, ter prejeli nadaljnja navodila in usmeritve za nemoten in uspešen potek praktične vaje FSX. Dogodek se bo zaključil v četrtek, 19. marca 2020 z ogledom lokacij vaje.

Slika9